Services

Undersøgelse: Viden samler støv!

1. apr. 2016 af Rikke Carlsen
Del på
Tags: bips
I en ny undersøgelse fra bips mener to ud af tre virksomheder, at den nye viden der indsamles i branchen ikke bliver udnyttet til at udvikle branchen.

Selvom der i dag bliver brugt mange ressourcer på at forske i den danske byggebranche, viser en ny undersøgelse fra bips, at to ud af tre virksomheder mener, at ny viden inden for branchen samler støv i stedet for at blive omdannet til værktøjer, der kan bruges i hverdagen.

Undersøgelsen viser også, at mere end hver tredje af de adspurgte bygge- eller anlægsvirksomheder mener, at de danske byggemetoder og -standarder er forældede i forhold til den internationale udvikling.

“Dette er et opråb fra den danske byggebranche. Selvom vi er gode til forskning og udvikling af nye metoder, bliver de ikke omdannet til værktøjer, der reelt kan bruges ude på byggepladserne,” siger administrerende direktør i bips Christian Lerche.

Når det kommer til de danske regler og krav til byggebranchen er kritikken også massiv. Over halvdelen af de adspurgte virksomheder mener ikke, at regler og krav til byggebranchen afspejler den nyeste viden.

Byggeriets Videnscenter skal medvirke til at løfte problemet

Undersøgelsen er udført i forbindelse med bips’ generalforsamling den 30. marts, hvor medlemmerne stemte for forslaget om ”Byggeriets Videnscenter”, hvor bips lægges sammen med Byggecentrum. Forslaget skal nu endelig vedtages på en ekstraordinær generalforsamling den 2. maj 2016.

Læs om den ekstraordinære generalforsamling her

”Undersøgelsens resultater er en klar tilkendegivelse om, at der er behov for at skabe et mere solidt grundlag for hurtigere at omsætte viden og udvikling til branchenære standarder og værktøjer samt at få løftet digitaliseringen af byggebranchen. Det er netop formålet med forslaget om at etablere Byggeriets Videnscenter, som vil indebære at bips derefter ophører,” siger Christian Lerche.

Gennem Byggeriets Videnscenter ønsker man at skabe et centralt informationsorgan, der gennem indsamling, behandling og formidling af viden og gennem udvikling af produkter og metoder hjælper byggevirksomhederne i deres konkrete hverdag, men også i forhold til at sikre dem en konkurrencedygtig plads i fremtidens marked.

Byggeriets Videnscenter vil have en åben struktur, der gør det muligt at tilbyde andre organisationer, netværk, erfagrupper, eller andre der producerer, formidler viden eller skaber innovation i byggeriet at være en del af videnscenteret.

Undersøgelsen er fortaget blandt bips’ medlemmer (ca. 625 medlemsvirksomheder), hvoraf der er registret 144 respondenter.

Licitationen bragte onsdag en artikel om undersøgelsen i forbindelse med bips’ generalforsamling, hvor administrerende direktør Christian Lerche også medvirker.

Du kan læse den fulde artikel på Licitationens hjemmeside her (nb. kræver log ind)
 

Personlig adgang

Log ind for at få adgang til værktøjer og personlige favoritter.