Services

DOMUS arkitekter bruger CCS på byfornyelsesprojekt

21. apr. 2015 af Anonymous
Del på
”I flere og flere udbud kræver bygherrerne CCS. Det er ved at blive en fælles standard, så vi skal selvfølgelig kunne bruge systemet,” siger projektlederen.

DOMUS arkitekter bruger i øjeblikket CCS på Gl. Jernbanevej 4-6. Det er en byfornyelsessag i Valby, hvor en mindre ejendom får nye køkkener og badeværelser. Projektet udvikler samtidig en modulbaseret, energieffektiv måde at udvide bygninger i højden og dybden. En løsning, der fremover kan bruges på andre projekter.

“I flere og flere udbud kræver bygherrerne CCS. Det er ved at blive en fælles standard, så vi skal selvfølgelig kunne bruge systemet. Derfor besluttede vi at afprøve det på Gl. Jernbanevej-projektet, der ikke er så stort. Faktisk vandt vi i går et projekt i Slagelse, hvor de kræver CCS, så det er fint, vi allerede kender det,” siger Frederik Tauber.


Projektleder Frederik Tauber

Det batter, når det bliver udbredt til producenter og entreprenører
Han mener, CCS vil batte, når det bliver udbredt: “Når materialeproducenterne og entreprenørerne begynder at bruge CCS, kan det skabe større sikkerhed og fjerne tvivl. Med et fælles sprog skal vi ikke forklare så meget, fx i forbindelse med udbuddet. Men der er vi ikke endnu. Lige nu arbejder vi med CCS for vores egen skyld - for at kunne leve op til de krav, som flere og flere bygherrer stiller."

CCS giver frihed til at klassificere meget detaljeret eller helt overordnet. Hvad har DOMUS arkitekter valgt? “Vi klassificerer vægge, døre, fliser, tagbelægning osv. Vi klassificerer ikke gipspladen i væggen, men væggen som samlet konstruktion.” Selve klassifikationen foregår med Revit-pluginet Spine.

Frederik Tauber fortsætter:

”Der vil komme mindre entreprenører på projektet, og de bruger ikke CCS endnu og får derfor ikke noget ud af CCS-koderne. Så CCS indgår kun i bygningsmodellen og ikke på beskrivelser og tilbudslister. Men som sagt, når CCS bliver mere udbredt, kan det gøre en forskel her."

Tauber og kollegerne er i gang med hovedprojektet, der skal afleveres senere på foråret. DOMUS arkitekter indgår i et STARTprojekt, hvor de får støtte til at opkvalificere medarbejderne til at kunne bruge CCS.

Personlig adgang

Log ind for at få adgang til værktøjer og personlige favoritter.