Services

CCS-tilbudslisteformat i Sigma giver mere effektiv udbuds- og tilbudsproces

12. okt. 2016 af Rikke Carlsen
Del på
Et af de største digitale potentialer, som både udførende og projekterende høster mest værdi af, er digitale tilbudslister, hvor der er lanceret et standardiseret format i form af CCS Tilbudslisten.

Sigma har som det første kalkulationsprogram integreret den fælles digitale standard, CCS Tilbudsliste, så hele udbuds- og tilbudsprocessen optimeres og effektiviseres.

Den udvikling er ifølge udviklingschef Søren Spile fra Molio – Byggeriets Videnscenter (sammenlægningen af bips og Byggecentrum) helt afgørende for, at den fælles standards store potentiale indfries:

”Det er vigtigt, at byggebranchens aktører så hurtigt som muligt får mulighed for at arbejde i den nye standard for tilbudslister og får det inkorporeret i deres daglige arbejde. Og her spiller implementeringen af udbredte kalkulationsprogrammer som Sigma en afgørende rolle, fordi det er med til at automatisere en række, manuelle arbejdsgange og derved spare byggebranchen for en masse tid,” siger Søren Spile.

For at skubbe yderligere til udviklingen er onlineportalen tilbudslister.dk lanceret; her kan byggebranchens aktører kan oprette, læse og udfylde tilbudslister i det digitale format, som baserer sig på CCS Tilbudsliste-standarden.

Indlæser tilbudslister med et enkelt klik

Kalkulationsprogrammet Sigma, der med flere end 4000 brugere er Danmarks mest anvendte professionelle tilbuds- og kalkulationsprogram, er som de første klar til automatisk at generere, modtage og eksportere digitale tilbudslister i det standardiserede format.

”Med standarden implementeret i Sigma kan bygherrer, projekterende og udførende udveksle tilbudslister og tilbud på en ensartet og sikker måde, der samtidig sparer dem for en masse arbejde, fordi de ikke længere behøver at bruge tid på manuel indtastning og sidde med bunker af papir,” siger administrerende direktør hos Sigma Estimates Magnus Therkildsen.

I Sigma-programmet indlæses tilbudslisten i det standardiserede format med et enkelt klik, så fejlrisikoen hos den udførende er elimineret og mange timers arbejde bliver sparet. Det betyder også, at hvis du som entreprenør skal give en pris på 1000 linjer, så er du også sikker på, at det er 1000 linjer, du sender af sted, ellers gør programmet dig opmærksom på fejlen.

Digitale tilbudslister kan også genereres af bygherrens rådgivere ud fra en Sigma kalkulation. Og det er muligt at indlæse tilbud fra de udførende, så man kan se enhedspriser i Sigma samt anvende det til for eksempel statistikker.

Personlig adgang

Log ind for at få adgang til værktøjer og personlige favoritter.