Services

Beskrivelseselementer til Bygningsinstallationer er revideret

14. dec. 2018 af Anonymous
Del på
Paradigmer, beskrivelsesvejledning, basisbeskrivelse, beskrivelsesanvisning og xml-fil er reviderede.

En række forhold, herunder ikrafttrædelse af en ny installationsbekendtgørelse samt krav om funktionsafprøvning af ventilations-, varme-, køle- og belysningsanlæg før færdigmelding, medførte at Molios beskrivelse for Bygningsinstallationer blev revideret den 5. september 2018.

Der er problemer i sammenhæng med de øvrige installationsbeskrivelser, som ikke endnu er udgivet, på følgende punkter:

  1. 1. Krav til D&V-dokumentation blev ændret, så de fagspecifikke krav er indeholdt i de installationstekniske arbejdsbeskrivelser. De øvrige installationsbeskrivelser ikke er udgivet og krav til D&V dokumentation risikere dermed at ikke indgå i beskrivelsen.
  2. 2. Krav vedr. særlig kritiske komponenters minimumslevetid.
  3. 3. Krav vedr. selvstændig bygningsautomatik.
  4. Brugergruppen for beskrivelser har derfor vedtaget at:

Beskrivelsen for Bygningsinstallationer beholder nye afsnit om funktionsafprøvning men revideres med følgende justeringer:
1. De oprindelige tekster vedr. 2.7.5 Drift & vedligeholdelse i Bygningsinstallationer genindføres indtil alle øvrige installationstekniske beskrivelser er udgivet i en revideret version, herefter kan de slettes fra Bygningsinstallationer.
2. Kritiske komponenter slettes i Bygningsinstallationer.
3. Tekster vedr. selvstændig bygningsautomatik slettes i Bygningsinstallationer.

Fordele:
- Krav vedr. 2.7.5 Drift & vedligeholdelse er at finde i Bygningsinstallationer
- Der er sammenhæng med øvrige installationstekniske beskrivelser
- Der skal ikke laves beskrivelse af kritiske komponenter i andre beskrivelser. Punktet håndteres i ny struktur.
- Der håndteres ikke krav vedr. selvstændig bygningsautomatik i Bygningsinstallationer og øvrige installationstekniske beskrivelser, som er svære at løse i nuværende struktur. Punktet håndteres i ny struktur.

Ulemper:
- Kritiske komponenter er ikke indeholdt i Bygningsinstallationer og skal håndteres på anden vis af de projekterende i de øvrige installationsbeskrivelser, indtil en ny revision er vedtaget af brugergruppen.
- Krav vedr. selvstændig bygningsautomatik håndteres i ikke i Bygningsinstallationer og skal håndteres på anden vis af de projekterende i de øvrige installationsbeskrivelser, indtil en ny revision er vedtaget af brugergruppen.
 

Personlig adgang

Log ind for at få adgang til værktøjer og personlige favoritter.