Services

A114 skaber klarhed for glasfacader og -tage

7. sep. 2016 af Rikke Carlsen
Del på
Det er godt med en anvisning, som er fælles for alle og let at orientere sig i, så konflikter om fordelingen af ansvar kan undgås, mener teknisk konsulent i Dansk Byggeri, Carsten Pedersen.

Det kan være svært for de forskellige aktører i en byggeproces at spille godt sammen. En ny anvisning fra bips giver vejledning i, hvordan man sikrer, at fx projekteringsydelser, aftalegrundlag og grænseflader er på plads hele vejen gennem byggeprocessen.

Der er rivende udvikling i de tekniske løsninger, der bruges inden for glasfacader og -tage. Det betyder blandt andet skærpede krav til fx energiforbrug og udvikling af indbyggede funktioner og automatiske løsninger. Desuden er der stor forskel på, hvor detaljerede de forskellige projektgrundlag for byggesager er. Derfor er det vigtigt at have styr på grænseflader og aftalegrundlag, når man påbegynder en ny byggeproces:

- Nogle gange opstår der konflikter, når parterne i et byggeri bliver i tvivl om, hvem der har ansvar for hvad. Derfor er det godt med en anvisning, som er fælles for alle og let at orientere sig i. Det har vi fået nu med den nye anvisning A114, siger teknisk konsulent i Dansk Byggeri, Carsten Pedersen.

Letter projekteringsprocessen

Den nye anvisning gør nu hele projekteringsprocessen lettere og giver et konkret værktøj, man kan kigge i, når man bliver i tvivl om noget. Udover at give vejledning i projekteringsydelser, aftalegrundlag og grænseflader, giver den blandt andet også råd til, hvordan rollerne fordeles under arbejdet:

- Det er rigtig vigtigt, at alle ved præcis, hvilken rolle de har i byggeprocessen. Det minimerer den spildtid, der går med at diskutere hvem, der har ansvar for hvad, og når værktøjet er en helt konkret anvisning, er det meget nemt at hive fat i, siger Carsten Pedersen.

Læs mere om A114 – Fordeling af projekteringsydelser og -ansvar ved leverance og montage af glasfacader og -tage og hent anvisningen her

Kilde: Dansk Byggeri 

 

Læs også:
Nyt kursus om projekteringsydelser ved glasfacader og –tage

Personlig adgang

Log ind for at få adgang til værktøjer og personlige favoritter.