Services

Hjælp til værktøjer

6. feb. 2011 af Anonymous
Del på
Værktøjer indeholder alle de produkter, som bips tilbyder sine medlemmer. Værktøjer kan findes via søgelinjen, via de 7 blå knapper på forsiden eller via menupunktet værktøjer.

Værktøjer

Værktøjer er en fælles betegnelse for alle publikationer, online værktøjer, paradigmer, anvisninger, standarder, systemfiler mv., der er resultatet af et bips arbejde, og som kan hentes på hjemmesiden. Dette er enten filer fx pdf-, doc- eller xls-filer eller links til eksterne værktøjer fx ifc. Et værktøj er ligmed en fil/link.

Til et værktøj kan der være tilknyttet en kort introduktion, en vejledning og en baggrund, der indeholder fx udgave, udgivelsesdato, hvem der har udarbejdet den og ISBN nummer. Værktøjet indeholder også et arkiv over tidligere udgaver. 

Nogler værktøjer kan hentes af alle, andre kræver enten medlemsskab eller abonnement. For de værktøjer, der er udgivet på tryk, findes der også et link til Molios boghandel, hvor den trykte udgave kan købes.

Værktøjsemner

Et værktøjsemne er en samling af værktøjer, der omhandler et specifikt emne. Dette kan fx være emnet CAD-manual, der kan bestå af en række værktøjer såsom anvisning, paradigme og evt. systemfil til det enkelte cad-system eller afløb i jord, der indeholder værktøjer som paradigmer, beskrivelsesanvisning, basisbeskrivelse og en række bygningsdelseksempler.

Til et værktøjsområde kan der være tilknyttet en introduktion, en vejledning i hvorledes værktøjsemner bruges og baggrund, der bla. forklarer baggrund for tilblivelsen af værktøjsemnet. Det enkelte værktøj kan hentes fra værktøjsemnet.

Værktøjsområde

Et værktøjsområde er en samling af beslægtede værktøjsemner inden for et givent tema. bips har udvalgt 6 værktøjsområder på forsiden i form af de seks grønne knapper, der dækker alle bips værktøjsemner. Det er:

  • Aftale og kommunikation
  • Beskrivelser
  • CAD og bygningsmodel
  • buildingSMART
  • Udførelse
  • CCS

bips og Byggecentrum er blevet til Molio

Personlig adgang

Log ind for at få adgang til værktøjer og personlige favoritter.

CCS i praksis på LinkedIn